A
1. KAD SAM NEMIRNA U  SNU 3:10
   (D. Paulik - D. Britvić - S. Kalogjera)
2. MENI JE LJUBAV SVE NA SVIJETU BILA 3:23
   (D. Paulik - D. Britvić - S. Kalogjera)
3. NE LJUBI ME VIŠE NIKADA U TAMI* 3:06
  (I. Stamać - M. Perfiljeva - Z. Tanodi)
4. JOŠ TE SANJAM  3:53
   (I. Stamać/ Z. Tanodi - M. Perfiljeva - Z. Tanodi)
5. SAVSKE MAGLE*  3:10
   (D. Paulik - D. Britvić - Z. Spišić
6. ŽIVOT MOJ 4:28
   (Z. Spišić)
B
1. JOŠ MIRIŠU KUŠINI 3:15 /Split '90/
   (D. Paulik - D. Britvić - S. Kalogjera)
2. PROSTRILI ME ZLATNOM STRILOM 3:42
   (T. Papić - J. Fiamengo - S. Kalogjera)
3. NEK' JOŠ JEDNOM SVIRAJU 3:19
   (D. Paulik - D. Britvić - S. Kalogjera)
4. OPUSTI SE* 3:40
   (A. Kabiljo)
5. MOJE SU PJESME SAMO LJUBAVNE* 4:12
   (D. Paulik - M. Perfiljeva - S. Kalogjera
6. KUD PLOVI OVAJ BROD 3:02
   (E. Arnautalić - L. Juras - Z. Tanodi)
 
 

Prebogat dijapazon Radojke Šverko stere se od šansone do rock opere, daleko nadilazeći naše današnje estradno zabavljake zakonitosti pa slijedom toga i teško preživljavajući pod agresivnošču folk/pop/zabavljačke produkcije. Najvrsniji poznavaoci i kritičari jugoslavenske estrade s pravom Radojku smatraju slučajem bez presedana u onom dijelu našeg muzičkog života koji je još uvijek bez obzira na vrijednosne oscilacije i više padova - pa i ne samo u našoj sredini - neprikosnoveni sinonim popularnosti u najširem dijelu javnosti. Pišući o njoj novinari su iskušavali svoju "copia verborum" nadmečući se komplimentima o raskošnosti talena, urođenoj eleganciji, sjajnoj sceničnosti, uzbuđujućoj ljepoti, ali ipak i  ponajviše o vrhunskoj interpretaciji kojom nas je darivala sve tamo od godine 1964. i nastupa u finalu radio emisije "Mikrofon je vaš" ili od prvog internacionalnog priznanja za znanje pjevanja na Kanarskim otocima pet godina kasnije. Putovala je potom naša Radojka kao ambasador slavenskog šarma od Barcelone do Palma de Mallorce, Firenze, Moskve, Atene, Los Angelesa, Tokija, Pariza... čitavima se umjetničkim credom iskazujući kao borac protiv jeftinoće, utabanih staza i rutinskih rješenja. U traženju ravnovjesja, u svojevrsnom žongliranju plesača na žici pjevač kuša doći do cilja a cilj je pjesma i njeno trajanje uzajamno povezana s vijekom trajanja njenog interpretatora. Najčešće kratka, srećom i vještinom dugotrajna, u trenucima istinske inspiracija i vječna. A kompozitori su uvijek s radošću povjeravali svoje najangažiranije radove Radojki Šverko znajući da će ij ona oplemeniti, podariti im dašak besmrtnosti. Ovjde je okupljeno dvanaest pjesama ljubavnih, izvođenih i bez iznimke nagrađivanih na našim festivalskim scenama nekoliko proteklih godina kao tek jedan vid artističkog angažmana verzatilne umjetnice. Ali, uvijek treba napraviti onaj prvi korak. Vi prosudite koliko ih još treba biti.

Maja Sabolić

 

IZVRŠNI PRODUCENT - REALIZATOR: VILI ČAKLEC / GLAZBENI SURADNIK : MAJA SABOLIĆ / FOTOGRAFIJA : NATKO JANKOVIĆ / DESIGN : IVAN VEZIĆ / GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK : SINIŠA ŠKARICA
(P) 1990
* Zahvaljujemo se na ustupljenim snimkama diskografiskim kućama : Diskoton (A3) Orfej i Muzičkoj proizvodnji RTZ-a (A5,B4,B5)
 
 
.:: All rights reserved 2005. - 2012. RADOJKA ŠVERKO  ©  Uređuju : David Dezsö & Saša Čokljat ::..